fbpx
2018 © Arvolista

Vinkit

Vinkkejä Arvolistan tuotteiden luovaan hyödyntämiseen

Paneelin naulaaminen

/ / Vinkit

Nykytrendit suosivat piilonaulausta, jolloin naulauksen jäljet jäävät piiloon. Puun elämisen vuoksi suositelluin kiinnitystapa on edelleen pintanaulaus, mutta piilonaulauskin onnistuu, kun olet huolellinen naulausvaiheessa. Ohessa viisi vinkkiä piilonaulauksen onnistumiseksi:

1. STP- ja STS-paneeleihimme on ajettu ura merkiksi helpottamaan piilonaulausta. Muissa paneeleissa valitse piilonaulaukseen sopiva paikka urospontista niin, että naulattava kohta on mahdollisimman paksussa kohdassa.

2. Piilonaulattaessa parhaan tuloksen saat hakasnaulainta käyttäen. Nauloina voi käyttää kaksoishakasia tai uppo- tai tasakantaisia nauloja, joiden pituus on 2,5-3 kertaa paneelin paksuus. (Huomioi, ettei naulaus estä seuraavan paneelin asentamista.)

3. Varmista, että paneelit ovat huolellisesti pontissa ja suorassa ennen kiinnitystä. Millin heitto aloituksessa on muutaman paneelin jälkeen jo useamman millin ero.

4. Oikea naulauskulma on n. 45 astetta. 

5. Tarkista naulaimen paine! Liian kova paine halkaisee pontin, jolloin naula menee puusta läpi eikä paneeli kiinnity koolaukseen.

Muistathan, että puun eläminen ei lopu sahattuna lopputuotteenakaan, siksi suosittelemme tuomaan paneelit työskenneltävään tilaan tasaantumaan ennakkoon ja avaamaan paneelipaketin vasta juuri ennen asentamista. 

Leveille puutuotteille suosittelemme aina pintanaulausta. Jos työ tehdään piilonaulauksena, tulee naulauksen pitävyys varmistaa, sillä puu elää asennettunakin ilmankosteuden muutoksien mukaan. Eri vuodenaikoina ilmassa olevan kosteuden määrä vaihtelee runsaastikin, mutta kodin puupinnat toimivat miellyttävinä sisäilman kosteuden tasaajina ympäri vuoden.

TOP