fbpx
2018 © Arvolista

Vinkit

Vinkkejä Arvolistan tuotteiden luovaan hyödyntämiseen

Paneelin naulaaminen

/ / Vinkit

Puu on materiaali, joka elää ilmankosteuden muuttuessa. Eri vuodenaikoina ilmassa olevan kosteuden määrä vaihtelee runsaastikin, mutta kodin puupinnat toimivat miellyttävinä sisäilman kosteuden tasaajina ympäri vuoden. Nykytrendit suosivat piilonaulausta, silloin naulauksen jäljet jäävät piiloon. Ohessa viisi vinkkiä piilonaulauksen onnistumiseksi:

1. STP- ja STS-paneeleihimme on ajettu ura merkiksi helpottamaan piilonaulausta. Muissa paneeleissa valitse piilonaulaukseen sopiva paikka urospontista niin, että naulattava kohta on mahdollisimman paksussa kohdassa.


2. Nauloina voi käyttää kaksoishakasia tai uppo- tai tasakantaisia nauloja, joiden pituus on 2,5-3 kertaa paneelin paksuus. (Huomioi, ettei naulaus estä seuraavan paneelin asentamista.)

3. Varmista, että paneelit ovat huolellisesti pontissa ja suorassa ennen kiinnitystä.

4. Oikea naulauskulma on n. 45 astetta. 

5. Tarkista naulaimen paine! Liian kova paine halkaisee pontin, jolloin paneeli ei kiinnity koolaukseen.

Muistathan, että puun eläminen ei lopu sahattuna lopputuotteenakaan, siksi suosittelemme tuomaan paneelit työskenneltävään tilaan tasaantumaan ennakkoon ja avaamaan paneelipaketin vasta juuri ennen asentamista. 

Leveille puutuotteille suosittelemme aina pintanaulausta, koska paneeli kiinnittyy näin paremmin koolaukseen. Jos työ tehdään piilonaulauksena, tulee naulauksen pitävyys varmistaa. 

TOP