fbpx
2018 © Arvolista

Vinkit

Vinkkejä Arvolistan tuotteiden luovaan käyttöön.

Jalkalistojen valitsemisessa kannattaa huomioida kodin arkkitehtuuri ja sisustustyyli, mutta myös jalkalistan ominaisuudet: niiden alle voi piilottaa seinän ja lattian välisen liitoskohdan, ja johtourallisten jalkalistojen taakse voi kätkeä sähköjohtoja. Huomioitava jalkalistan valinnassaJalkalistan valintaan vaikuttaa ensisijaisesti lattiamateriaali ja sen vaatima liikkumavara seinien vieressä. Leveämmän liikkumavaran kanssa tulee valita paksumpi jalkalista jotta lattian liikkumavara jää listan alle peittoon.
Peitelistat kuuluvat kodin tärkeimpiin listoihin. Peitelistat soveltuvat ovi- ja ikkunalistoitukseen ja ne piilottavat rumat saumat näkyvistä materiaalien vaihtuessa – tai niistä syntyy vaikka tyylikäs rimaseinä! Yleensä peitelista valitaan ovien ja ikkunoiden listoitukseen mukailemaan kodin muita puupintoja ja aikakautta. Listan profiili voi olla joko koristeellinen tai suora, oman maun mukaan. Valitsemalla saman profiilin jalkalistan kanssa saadaan
Kattolistoilla viimeistellään katon ja seinän liitoskohta siistiksi ja viimeistellyn näköiseksi. Kattolistoja voi käyttää myös sisänurkkien pystylistoitukseen paikoissa, joissa tarvitaan viimeistelty pystylinja.  Puulistamme ovat kokonaan aitoa puuta ja se soveltuu työstettävyytensä vuoksi kaikkiin rakennus- ja remonttikohteisiin. Puulistan taustasta voi esim. vuolla puukolla paksuutta pois ja siten sovittaa sen vastaamaan mahdollisia mittaheittoja ja pinnan epätasaisuuksia. Puulista kestää
Reunalistat soveltuvat ulkonurkkien listoittamisen lisäksi ovi- ja ikkunapieliin paikoissa, joissa pelkkä peitelista ei riitä.  Puiset listat soveltuvat työstettävyytensä vuoksi kaikkiin rakennus- ja remonttikohteisiin. Niitä on helppo taivuttaa, jolloin ne asettuvat naulaamisen jälkeen haluttuun asentoon. Puulistan taustasta voi esimerkiksi vuolla puukolla paksuutta pois ja siten sovittaa se vastaamaan mahdollisia mittaheittoja. Kosteisiin tiloihin suositellaan saunasuojalla käsiteltyjä puulistoja.
Puumaton avulla kylpyhuoneeseen ja saunaan voi luoda uutta ilmettä ja lämmintä tunnelmaa vaivattomasti. Puu jalkojen alla on miellyttävä ja materiaalina todella helppohoitoinen. Tiloissa, joissa ei ole lattialämmitystä, puumatto on jalan alla lämpimämpi kuin kivimateriaalit. Puumatto soveltuu hyvin niin rantasaunaan kuin modernin kodin sisustukseenkin. Mäntyrimoista valmistettu puumatto on PEFC-sertifioitu.
Katto- ja jalkalistojen asentaminen on monen remontin loppurutistus. Päättelykykyä, ja joskus haasteitakin tarjoavasta kattolistojen asennuksesta on kuitenkin mahdollista tehdä helpompaa pienin vinkein. Oikein valittu listatuote, apupalikoiden käyttö ja hyvät työvälineet, sekä tarvittaessa apukädet auttavat listoituksen toteutuksessa. Jotta lopputuloksen viimeistelevät listat tulevat asennetuksi, ja huoneen viimeinen silaus tehdyksi, ohessa muutama vinkki listoituksen onnistumiseksi.
Johturalistojen avulla voi ratkaista helposti johtojen kuljetuksen remonttikohteissa. Huoneiden käyttötarkoitukset muuntuvat vuosien varrella, ja koko ajan kasvava määrä erilaista kodinelektroniikkaa synnyttää tarpeen uusille sähkövedoille. Sähköjohdot pintavetoina ei ole kaunistus, joten johdot kannataa piilottaa aina kun mahdollista.
Korosta, piilota ja viimeistele listoilla
Listojen avulla viimeistellään saumakohdat, piilotetaan johdot ja suojataan kulmat. Listojen mallia ja muotoa valitessa kannattaa miettiä kohteen arkkitehtuuria, aikakautta, sisustustyyliä ja värimaailmaa. Joskus listojen halutaan olevan huomaamattomia, toisinaan niitä korostetaan.
STS4 latte
Luonnonmateriaalit valtaavat tällä hetkellä koteja uusimpien sisustustrendien hurmatessa luonnollisella otteellaan. Yhtenä trendikkäimmistä ratkaisuista ovat erilaiset paneloidut seinäpinnat. Puupinta sisätiloissa rauhoittaa, parantaa akustiikkaa ja tasaa tilan ilmankosteutta. Materiaalin ominaisuudet kannattaakin huomioidapintakäsittelyä miettiessä.
Listoilla on väliä! Ne viimeistelevät ja korostavat, niiden avulla voi piilottaa rumat saumat ja sähköjohdot. Myös listat kaipaavat välillä loppusilauksen. Kun jalkalista on paksumpi kuin peitelista, tai lista joudutaan jostainmuusta syystä katkaisemaan kesken, on hyvä viimeistellä listan pääty.Tässä vinkit paksun listan viimeistelyyn:
Puu on materiaali, joka elää ilmankosteuden muuttuessa. Eri vuodenaikoina ilmassa olevan kosteuden määrä vaihtelee runsaastikin, mutta kodin puupinnat toimivat miellyttävinä sisäilman kosteuden tasaajina ympäri vuoden. Nykytrendit suosivat piilonaulausta, silloin naulauksen jäljet jäävät piiloon. Ohessa viisi vinkkiä piilonaulauksen onnistumiseksi:
Saunasuojattuja tuotteitamme voidaan käyttää perinteisistä tavoista poiketen myös kosteiden tilojen ulkopuolella. Vaikka tuotteet on käsitelty saunasuojalla, ei se tarkoita etteikö niitä voisi asentaa myös muualle. Vain mielikuvitus on rajana. Saunapaneeleista voit tehdä vaikkapa sängynpäädyn makuuhuoneeseen tai tehosteseinän ruokailutilaan. Saunasuojatut tuotteet soveltuvat myös parvekkeelle tai katetulle terassille, johon ei pääse suoraa vesisadetta.
TOP